Dobva-rázva sütött zöldség gyömbérszósszal
- 1 csésze gyömbérszósz
- 1 kanál olaj
- 2 sárgarépa, ferdén fél centis szeletekre vágva
- 1 közepes vöröshagyma vékony karikára vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 csésze vegyes zöldség (fagyasztott vagy friss)
- 1 csésze gomba vékony szeletekre vágva
- 1 kaliforniai paprika fél centis csíkokra vágva
- fél csésze cukorborsó
- 1 doboz selyemtofu 1 centis kockára vágva
Készítsd el a gyömbérszószt. Tedd félre, tartsd melegen. Melegítsd fel az olajat a vokban. Két perc alatt, folyton kevergetve pirítsd meg benne a répát. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a többi zöldséget. Nagy lángon süsd további két-három percig. Vedd a lángot takarékra, öntsd a vokba a tofut. Egy perc után zárd el a lángot. (A tofu hozzáadása után már ne keverd meg az ételt.)
A tányérakon rizságyra tálald a sült zöldséget. Öntsd nyakon a gyömbérszósszal.